Besikta bilbesiktning

Besikta lanserades 2010 i Sverige när det statliga monopolet på bilbesiktningar hävdes. Företaget gick in i branschen med målet att försöka göra något annorlunda, Med en komplett besiktning för flertalet fordon, och flest besiktningsstationer i hela landet, är Besikta en trovärdig aktör. Här kan du läsa om vilka olika tjänster som erbjuds från Besikta samt hur du ska gå tillväga för att boka en besiktning hos företaget.

Vilka tjänster erbjuder Besikta bilbesiktning?

Bilbesiktning

2010 drog Besikta igång med bilbesiktning i Sverige men företaget har längre erfarenhet än så då man ägs av Applus+ som har lång erfarenhet av certifieringar och besiktningar. Via Besiktas hemsida är det enkelt att boka in din nästa bilbesiktning. Fyll i registreringsnumret direkt på startsidan för att se när du senast behöver besikta din bil och hitta en tid som passar. Med Sveriges största nationsnät kan kunden hitta en besiktningsstation som ligger nära. För att se vilken station som är närmast går det att fylla i postnummer eller ort direkt på hemsidan och den station som är närmast kommer att visas för dig.

319-499 kr.

Mc besiktning

Att besikta sin motorcykel är viktigt eftersom en MC-förare är extra utsatt i trafiken. Hos Besikta finns möjlighet att besikta sin MC även på vinter, om väglaget tillåter. Besikta kontrollerar bland annat bromssystemen, bränsle, avgasröret och ser till att motorn fungerar som den bör och att däcken är i bra skick. Efter besiktningsresultatet får kunden råd om hur denne bäst sköter om sin motorcykel. Utöver motorcyklar erbjuder Besikta också besiktning för både EU-mopeder och på moped klass II.

279 kr.

Släpbesiktning och övriga tjänster

Ett släp behöver besiktas inom fyra år från det att det tas i bruk. Hos Besikta är det smidigt att boka in en släpbesiktning och efter den första besiktningen är gjord behövs släpet kontrolleras vartannat år. Hos Besikta kan du också boka in besiktning av flera fordon samtidigt. Det gäller inte bara släpbesiktning utan också besiktning av din husvagn, din husbil, lätta lastbilar och A-traktorer. Därmed finns möjlighet att besikta flertalet fordon på samma gång under ett och samma tak.

Mer om Besikta bilbesiktning

När monopolet på den svenska marknaden för besiktning av motorfordon hävdes 2010 var Besikta där snabbt. De ansåg att besiktningarna inte hade haft samma utveckling som bilarna och därför gör inte Besikta bara det som krävs enligt lagen vid en bilbesiktning, företaget går ett steg längre. Idag har Besikta Sveriges största stationsnät med 185 besiktningsstationer på 152 orter spridda över hela landet. 2019 kom den första stationen i Norrland och med en stor geografisk täckning har Besikta ambition om att bli en lokal bilprovning oavsett vart kunden bor i landet.

Genom att vara ackrediterade av Swedac, är Besikta kontrollerat av den statliga myndighet vars uppgift är att övervaka och kontrollera besiktningsorgan så de agerar opartiskt. Som kund innebär det att Besikta inte får tjäna på att hitta fel på fordonet under besiktningen. 

Besikta erbjuder besiktning av flertalet motordrivna fordon och har utöver kontrollbesiktning också efterkontroll, registreringsbesiktning och frivilliga kontroller. Vid frågor eller funderingar finns kundtjänst tillgänglig via både telefon och mail från måndag-söndag. Spana också in FAQ med svaren på de vanligaste frågorna angående bilbesiktning.

Hemsida: besikta.se

Telefonnummer: 0774-400 800

Email: kundtjanst@besikta.se

Öppettider kundtjänst:

Måndag – Torsdag: 7-19

Fredag: 7-17

Lördag: 8-16 Söndag: 11-18

 

Här kan du se alla Besikta bilbesiktningsstationer